Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Arhitecţii din Oltenia cer salvarea culelor

1-arhitectii-din-oltenia-cer-salvarea-culelor Uniunea Arhitecţilor din România, filiala euroregională sud-vest Oltenia, a iniţiat o petiţie pentru salvarea Culelor din România. “Culele sunt, alături de biserici, dintre cele mai vechi construcţii pe pământul românesc. Au fost destul de multe, atâtea câte erau necesare, dar au rămas foarte puţine cu toate că ar fi fost necesare, pentru cultura noastră, toate. Cele care acum mai sunt, mai mult ca sigur ele doar supravieţuiesc dar, după cum arată astăzi, nu se ştie cât vor mai putea s-o facă singure.

Noi, arhitecţii României şi oamenii de cultură din cadrul ANUC semnalăm tuturor instituţiilor României cu putere şi sarcini s-o facă (Preşedinţie, Parlament, Guvern, Ministerul Culturii şi Cultelor, ANUC) să demareze competent cât mai urgent o salvare a acestor monumente lăsate întru distrugere totală de către noii proprietari postrevoluţionari total indiferenţi de istoria României şi să purceadă la o repunere în valoare a lor, bazată pe competenţe profesionale şi nu cu intervenţii distructive, care mai apoi să intre sau să reintre într-un circuit turistic educaţional.

 

Dragilor, ROMÂNI, alăturaţi-vă ideii filialei noastre euroregionale sud-vest Oltenia a Uniunii Arhitecţilor din România, de a salva aceste dovezi, încă vizibile şi palpabile, ale existenţei culturii noastre într-o anume perioadă din istoria zbuciumată a neamului nostru, dându-vă acceptul, prin semnarea acestei petiţii on-line, pentru salvarea lor în lumina celor lecturate mai sus.
Au transmis reprezentanţii Uniunii Arhitecţilor din România, filiala euroregională sud-vest Oltenia

Arhitecţii din Oltenia cer salvarea culelo

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: