Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Chinezii investesc 1 miliard de euro în Oltenia

Constantin Niţă a afirmat sâmbătă, la Târgu-Jiu, la o întâlnire cu autoritățile locale, în prezența premierului Victor Ponta și a altor membri ai Guvernului, că procedurile de înființare a societății mixte vor începe înaproximativ șase săptămâni, după care documentația în baza căreia vor începe lucrările la acest proiect ar urma să fie finalizată până la sfârșitul anului.

Investiția vizează realizarea unui grup energetic nou la Rovinari, de 600 MW, urmând să fie create astfel circa 400 de noi locuri de muncă, negocierile cu partea chineză fiind începute de mai mulți ani, informează Mediafax.

Ministrul Economiei a menționat că Termocentrala Rovinari, parte a Complexului Energetic Oltenia, va beneficia în acest an de 30 de milioane de euro pentru a continua procesul de modernizare, Termocentrala Turceni având și ea la dispoziție un credit BERD de 200 de milioane de euro tot pentru modernizare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: