Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

FOTO Festivalul Naţional de Umor de la Slatina „Oltenii şi restu’ lumii”, ultima zi de distracţie

 

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii” de la Slatina ajunge, astăzi, la final. De-a lungul celor patru zile de derulare a manifestării, amatorii de bancuri, expoziţii, muzică şi mâncare în aer liber au venit în centrul oraşului în căutarea distracţiei şi a bunei-dispoziţii. Invitaţi speciali i-au încântat de pe o scenă special amenajată, iar copiii nu au avut nici ei motive de nemulţumire.

Luna octombrie a devenit demult un barometru al distracţiei în municipiul Slatina şi nu numai. O ţară întreagă ştie de-acum că, la jumătatea acestei luni din fiecare an, capitala judeţului Olt devine capitala distracţiei şi a umorului. Concursurile de bancuri, epigrame, vernisajele expoziţiilor de pictură, fotografie şi carte, vizionările gratuite de filme, spectacolele de muzică populară şi uşoară, s-au îmbinat perfect şi în acest an, în intervalul 9-12 octombrie, la Slatina. Invitaţi de onoare ce nu mai au nevoie de prezentare, printre care merită să îi menţionăm pe Marius Bodochi, Jean Paler, Sebastian Papaiani, Valentina Fătu, Vasile Muraru, Andrei Duban, Nicu Paleru, Ovidiu Homorodean, Matteo, Sofia Vicoveanca, Deepcentral, Spitalul de Urgenţă sau Maria Ciobanu, au venit în faţa slătinenilor şi nu numai, încântându-i prin prestaţiile lor unice.
Debutul festivalului care, în acest an, a ajuns la cea de-a XX-a ediţie, a avut loc joi – 9 octombrie, cu instituirea vămii la podul peste râul Olt de la intrarea în Slatina dinspre Craiova, moment ce, spre deosebire de anii trecuţi, a fost mult mai bine pus în valoare datorită unei scenete cum doar Visi Ghencea, creatorul Festivalului, obişnuia să pună în practică. Să sperăm că asemenea scenete vor deveni şi mai bune de la un an, la celălalt. Acţiunea s-a mutat apoi în centrul oraşului, pe tronsonul dintre fostul magazin “Oltul” şi vila Bărbulescu, segment din bulevardul Alexandru Ioan Cuza blocat special, ca în fiecare an, pentru buna desfăşurare a Festivalului. Aici, locuitorii urbei, dar nu numai, “au dat nas în nas” cu sute de comercianţi a tot felul de produse şi veniţi din toate colţurile ţării.Citeste mai mult: adev.ro/ndbse5

…  FOTO Festivalul Naţional de Umor de la Slatina „Oltenii şi restu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: