Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Găneasa: O mână de elevi de la ţară fac podoabe pentru bradul de Crăciun, pe care le vând ca să îşi cumpere mingi pentru ora de sport

N-au o sală de sport, dar nu au nici saltele pe care să le întindă în clasă, mingi de fotbal sau de handbal, bănci sau aparate pentru ora de sport. Au, în schimb, talent, pe care l-au pus la bătaie, au făcut cele mai frumoase podoabe pentru pomul de Crăciun şi le-au scos la vânzare.
Sunt elevi într-o şcoală de ţară, nu cu mulţi ani în urmă una dintre cele mai bune, cu elevi olimpici la limbi străine sau primii din mediul rural la examenul, pe atunci, de Capacitate. Într-o şcoală la nici zece kilometri de Slatina, la Găneasa, dar cu nevoi de la an la an mai mari, pe măsură ce numărul celor care vin să-şi ia de aici lumina învăţăturii scade.
646x404

„Chiar astăzi am deschis o expoziţie cu vânzare, unde avem obiecte făcute chiar de elevii noştri, începând de la grupa pregătitoare, până la cei de la gimnaziu. Cu banii pe care vom reuşi să-i strângem vrem să cumpărăm echipament pentru ora de sport. Avem doi profesori de sport în şcoală, iar profesorul de la clasele mici ne-a făcut un necesar. Le trebuie mingi de handbal şi de fotbal, le trebuie saltele, le trebuie bănci de sport, de toate, ce să mai vorbim, n-avem aproape nimic. Eu sunt director de aproape doi ani şi pot spune cu certitudine că nevoile sunt mult mai mari. Din cele 20 de calculatoare din laborator mai merg doar câteva, n-avem materiale nici pentru orele de limbi moderne, n-avem multe lucruri, însă această activitate, ca multe altele pe care le-am organizat în această toamnă, ne-a arătat cât suntem de uniţi şi cât sunt de talentaţi aceşti copii“, spune directorul şcolii, prof. Maria Neacşa.

Citeste mai mult: adev.ro/nyullo

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: