Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Gerul Bobotezei va pune stăpânire pe judeţul Olt în următoarele patru zile

Nici nu au scăpat bine de gerul de Revelion că populaţia şi autorităţile din judeţul Olt se pregătesc să înfrunte iarăşi temperaturi critice. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost informat de Agenţia Naţională de Meteorologie despre faptul că Oltul, alături de alte judeţe din ţară, se va afla până vineri sub incidenţa unor temperaturi deosebit de scăzute, ger şi intensificări ale vântului.
646x404
“Atenţionarea meteo a fost trimisă deja către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale celor 112 localităţi din judeţ. De asemenea, a fost dispusă măsura asigurării permanenţei la sediile primăriilor şi comunicarea în cel mai scurt timp a situaţiilor de urgenţă apărute la nivelul fiecărei localităţi”, a precizat plutonier-major Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media ISU Olt. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au obligaţia să asigure, pe timpul sezonului rece, spaţii încălzite unde persoanelor fără adăpost sau cele surprinse de viscol în zona de competenţă să poată fi cazate. De asemenea, înainte şi pe timpul perioadelor cu temperaturi scăzute, se vor identifica şi vor fi monitorizate persoanele vulnerabile ( bătrâni singuri, bolnavi, persoane care nu se pot deplasa, persoane fără adăpost) şi vor fi transportate, în funcţie de situaţie, în spaţiile de cazare amenajate de administraţiile publice locale.

Citeste mai mult: adev.ro/nhphk9

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: