Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Oltul, invadat de peste 30.000 de „turişti” la europarlamentare

eye[hits]

Datele oficiale ale Biroului Electoral Judeţean Olt după finalizarea numărării voturilor din teritoriu relevă o situaţie “interesantă”, nu mai puţin de 32.305 persoane votând pe liste suplimentare. Persoanele respective, numite neoficial “turişti electorali”, se pare că au găsit în ziua votării pentru alegerile europarlamentare momentul perfect pentru a vizita judeţul Olt. Interesant e şi că situaţiile privind această problemă nu s-au confirmat.

Numărătoarea oficială a voturilor realizată de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Olt indică faptul că, din numărul total de persoane cu drept de vot de 382.394 înscrise în listele electorale permanente din judeţ, s-au prezentat la vot 176.803, prezenţa la vot pe judeţ fiind de 46,61 %. Acest procent a clasat Oltul pe primul loc pe ţară ca prezenţă la urne. Interesant este că, din numărul total de persoane care au venit la urne în această zi, respectiv 176.803 votanţi, nu mai puţin de 32.305 persoane figurează în statisticile BEJ Olt că au votat pe listele electorale suplimentare, aceştia fiind cunoscuţi neoficial şi sub numele de “turişti electorali”. Practic, din datele BEJ Olt reiese că, duminică – 25 mai, în judeţul Olt s-au aflat în diverse localităţi din teritoriu, mai mult sau mai puţin întâmplător, nu mai puţin de 18,27 % din totalul alegătorilor din judeţ deoarece toţi aceştia au considerat că, dacă tot se află “în vizită” pe rarisimile meleaguri oltene, nu ar strica să-şi îndeplinească şi datoria civică de a vota. Aceeaşi situaţie statistică oficială a BEJ Olt arată că, din numărul total de voturi de 176.803, valabil exprimate au fost 167.520 voturi, diferenţa de 9.283 fiind declarate nule. Sesizări neconfirmate, „scăpări” flagrante ale Legii electorale

Oltul, invadat de peste 30.000 de „turişti” la europarlamentare

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: