Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Peste 1000 de muncitori de la ALRO, prizonieri în minele de bauxită din Sierra Leone | Ebola loveşte România prin Slatina!

De parca nu am fi avut destule pe cap, Romania risca sa fie atinsa de cel mai negru cosmar actual al omenirii: epidemia de Ebola. Pentru ca, desi niciun caz de infectare nu a fost raportat in tara noastra, nu suntem nici pe departe atat de feriti de teribila epidemie, pe cum lasa sa se inteleaga autoritatile romane, in frunte cu Ministerul Afacerilor Externe.

Si asta pentru ca peste o mie de specialisti romani isi desfasoara in prezent activitatea la mina de bauxita detinuta de catre ALRO Slatina in Sierra Leone, intr-o zona bantuita de Ebola. Iar dupa cum sustin surse din cadrul serviciilor secrete care s-au lovit de pasivitatea inexplicabila a MAE in acest sens, situatia romanilor devine dramatica pe zi ce trece, panica punand stapanire atat pe ei, cat si pe familiile acestora din tara. Mai mult, muncitorii carora li s-au terminat contractele se trezesc ca acestea li se prelungesc automat, pe bani mai multi, doar pentru a nu se intoarce in tara si a aduce astfel, eventual, boala in tara.

„Cosmarul” Sierra Minerals

In urma cu trei ani, ALRO, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa  a preluat exploatarile de bauxita din Sierra Leone si din Ghana.

Astfel, in ianuarie 2011, Alum Tulcea, membra a holdingului, intra in posesia actiunilor Global Aluminium Limited, societate care controleaza Sierra Minerals, companie specializata in operatiunile de extragere a bauxitei, in fapt singura mina cu acest profil din Sierra Leone. Daca initial noii proprietari au trimis un prim lot de 360 de angajati romani, in toamna anului 2011, cei de la ALRO au organizat chiar un targ al locurilor de munca pentru a angaja cat mai multi oameni, in special mineri, topometristi si geologi. Iar conditiile pe care trebuiau sa le indeplineasca atunci candidatii, dupa cum suna oferta angajatorului, erau urmatoarele: “persoane care sa nu sufere de afectiuni cardiace sau respiratorii, sa cunoasca foarte bine limba engleza si cu disponibilitate de plecare departe de familie, intr-o zona izolata”.

…  Peste 1000 de muncitori de la ALRO, prizonieri în minele de bauxită din Sierra Leone | Ebola loveşte România prin Slatina!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: