Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Primarul din Slatina, Minel Prina, reţinut de DNA în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov

Primarul PSD din Slatina, Minel Prina, a fost reţinut în dosarul în care ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 2 milioane de euro pentru a favoriza o firmă la câştigarea contractelor de extindere a canalizării şi a reţelei de apă potabilă din judeţul Olt, pe vremea când era primar PDL. În dosar mai sunt urmăriţi penal 3 oameni de afaceri din anturajul lui Darius Vâlcov, care l-au ajutat pe acesta să ascundă provenienţa celor 2 milioane de euro.

prina

Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe primarul PSD din Slatina, Minel Prina, şi pe omul de afaceri Lucian Petruţ Suşală, şi i-au pus sub urmărire penală, sub control judiciar pe 60 de zile, pe alţi doi oameni de afaceri – Petrică Bogdan Timofte şi Constantin Cristian Tomescu. Primarul Prina este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, iar cei trei afacerişti sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Primarul Minel Prina este acuzat de DNA că, în momentul în care afaceristul care îl plătea pe Darius Vâlcov cu comisioane din contractele publice pe care le câştigase prin influenţa acestuia nu a mai putut face plăţile pentru Vâlcov, Prina a fost cel care a devenit intermediar. La vremea respectivă, Minel Prina era viceprimarul PDL al municipiului Slatina. El a fost desemnat de Vâlcov să încheie 3 contracte fictive cu firma omului de afaceri, pentru a ascunde provenienţa banilor – restul de comisioane care nu putuseră fi onorate.

http://www.gandul.info/stiri/primarul-din-slatina-minel-prina-retinut-de-dna-in-dosarul-de-coruptie-al-lui-darius-valcov-13984662

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: