Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

România lucrului prost făcut: comuna cu şapte parcuri şi cocotieri portocalii, dar fără drumuri asfaltate sau canalizare

Locuitorii comunei Cungrea din Olt aşteaptă în continuare canalizarea şi drumurile decente. Între timp, au parte de şapte parcuri, cocotieri portocalii, dosare pe rol şi condamnări pentru foşti primari. Vă spunem povestea comunei în cadrul campaniei „România lucrului prost făcut“.

Ion Murguleţ a devenit primar al comunei Cungrea (judeţul Olt) în anul 2008, din partea PDL. Investiţiile promovate de Murguleţ au făcut zona celebră de-a lungul anilor. Cu toate acestea, fostul primar s-a ales, la finele anului trecut, cu o condamnare definitivă la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru un contract prin care a adus localităţii un prejudiciu de peste 160.000 lei: modernizarea a 23 de fântâni publice, pe care le-a îmbrăcat în lemn, deşi nu aveau apă bună de băut. Fântânile îmbrăcate în lemn sunt însă una dintre cele mai mici investiţii coordonate de primarul din acea perioadă.
În comună, într-o intersecţie, încă funcţionează o altă achiziţie interesantă. Este vorba despre un ceas care a funcţionat multă vreme în Slatina şi care, odată ajuns în Cungrea, în mandatul lui Ion Murguleţ, a fost prezentat ca fiind darul municipalităţii slătinene. Mai apoi s-a aflat că a fost plătit cu 60.000 lei. În ceea ce priveşte cei patru cocotieri de plastic, tot din vremea lui Murguleţ, acum au mai rămas doar doi. Ceilalţi doi au fost luaţi de o firmă care avea de recuperat o datorie de la Primărie.
Mult mai scumpe au fost cele şapte parcuri din toată comuna, fiecare dintre ele însemnând câteva bănci, coşuri de gunoi şi doi stâlpi de iluminat eco.

„Păi, sunt două la Spătaru, la Popeşti şi şcoala veche, la Urleasca Mică, al treilea, la dispensar, ăla de-l văzurăţi, al patrulea, mai e unu’ la sediul PNL, ăsta de la primărie şi încă unu’ la şcoala de la Oteştii de Sus“, rezumă un funcţionar al primăriei situaţia actuală. În total pentru cele şapte parcuri s-au cheltuit aproximativ 4.000.000 de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/oppppj

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: