Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Valcove , mars la pîrnaie ! Darius Valcov, ministrul Finantelor, acuzat de DNA ca ar fi luat 2 milioane de euro spaga cand era primar de Slatina

Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva ministrului Finantelor, Darius Valcov, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si este suspectat ca ar fi primit spaga pentru a il favoriza pe un om de afaceri. Conform materialului probator administrat in cauza a rezultat ca Darius Valcov a primit intre 2010-2013, perioada in care ocupa functia de primar al municipiului Slatina, suma de aproximativ 2 milioane de euro.

61558702

UPDATE Ora 21:25 Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a parasit sediul Directiei Nationale Anticoruptie dupa aproximativ trei ore, potrivit Agerpres. La iesire, el a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor care il asteptau. Intrebat daca a primit mita in calitate de primar al municipiului Slatina, Darius Valcov a spus ca nu este acuzat de acest lucru. De asemenea, el a negat ca ar fi fost pus sub control judiciar.

Comunicatul integral remis de DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de:

VALCOV DARIUS-BOGDAN, primar al municipiului Slatina, la data faptei, in prezent Ministru al Finantelor Publice, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe suspectul Valcov Bogdan Darius, in calitate de primar al municipiului Slatina, judetul Olt, caruia i-a propus, ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara T.V.A.), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19630281-ministrul-finantelor-darius-valcov-prezentat-vineri-seara-sediul-dna.htm

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: