Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Odă zaibărului | Moise Guran

3-zaibar (Seibel) - algeriana

Nu ştiu câţi dintre voi sunteţi iubitori de vinuri, căci cititul revistelor este apanaj urban, la fel ca berea şi whisky‑ul. Eu beau bere doar de sete, de regulă după ce joc fotbal, iar de la whisky mă doare capul. Nu, nu mă doare pentru că aş bea prea mult, mă doare şi dacă beau 50 de grame. Oricum, nu pot încadra nici una dintre aceste două băuturi în categoria pasiunilor umane alături de mâncare. Vinul însă… ei bine, da, în opinia mea de băiat de la ţară, o masă fără vin e ca o nuntă fără lăutari, indiferent cine a fost preţiosul care a gătit-o. Ce-i drept, şi vinul fără gustare e ca un lăutar ambulant care cerşeşte la metrou, adică poate avea talent, dar nu prea are haz.

M-am hotărât, aşadar, să vă vorbesc puţin despre vinuri şi aţi înţeles deja din titlu cam care ar fi preferatul meu. Zaibărul este un vin roşu, gros, sec, uneori demisec, cu un parfum natural fin, fără agresivitatea aromelor de stejar franţuzesc şi fără dureri de cap dacă n-ai probleme cu tensiunea arterială. Zaibărul îi face pe bărbaţi mai buni (nu-mi cereţi detalii, înţelegeţi şi voi ce vreţi), iar pe femei le face mai frumoase (în ochii bărbaţilor consumatori, evident). Zaibărul este veselie, este chef de talk show necivilizat în care toţi invitaţii ţin monologuri în acelaşi timp, zaibărul este sângele lui nea Mărin, ultimul Mesia al oltenilor.

mai mult la :  http://www.kmkz.ro/opinii/invitatii-kmkz/din-intelepciunea-invitatilor-kamikaze-9/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: