Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Praznuirea „Aducerii moastelor Sfantului Calinic in Oltenia”

Duminica, 4 mai, Mitropolia Olteniei va serba evenimentul aducerii moastelor Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica in locurile arhieriei sale. Prezenta sfintelor sale moaste in Olteniei pentru o saptamana, 28 aprilie – 5 mai 2012, s-a facut la initiativa Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Din dorinta ca acest eveniment de inalta traire duhovniceasca sa ramana nesters in memoria Bisericii din Oltenia, Sinodul Mitropolitan a hotarat ca „Duminica Mironositelor” sa fie ichinata „Aducerii in Oltenia a moastelor Sfantului Ierarh”. Cu acest prilej, in predicile lor, preotii vor face referire la modelul de viata si activitate pastoral – misionara reprezentat de Sfantul Calinic pentru toti credinciosii.

„In randuiala bisericeasca va fi inscrisa si aceasta data comemorativa, memoriala, a aducerii moastelor Sfantului Calinic, pentru a ramane peste veacuri in constiinta credinciosilor din Oltenia aceasta binecuvantare a lui Dumnezeu, prin care Sfantul Ierarh Calinic a bucurat si a dat un sens nou vietii duhovnicesti de pe aceste meleaguri. Asadar, in Duminica Mironositelor, vom reaminti tuturor preotilor, ostenitorilor din manastiri si tuturor credinciosilor, ca, in zilele noastre, prin lucrarea lui Dumnezeu, am fost binecuvantati de Sfantul Ierarh Calinic, caci, pe unde sfantul trece, sfinteste, binecuvinteaza, innoieste si daruieste un nou sens vietii.

Sfantul Ierarh Calinic reprezinta pentru Oltenia o mare bucurie si, in acelasi timp, prilej de rugaciune, meditatie si fericire duhovniceasca, pentru ca a fost episcop, slujitor, sfintitor si, dupa cum este cunoscut, viata lui sfanta si bineplacuta lui Dumnezeu s-a aratat in toate momentele pastoririi sale. De la instalarea la Craiova, apoi ca episcop la Ramnic si pretutindeni in aceasta Mitropolie, Sfantul Calinic si-a aratat pe deplin legatura sa cu Dumnezeu in tot ceea ce a facut”, a spus IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Praznuirea „Aducerii moastelor Sfantului Calinic in Oltenia

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: