Oltencele, cele mai frumoase !

Oltencele sunt cele mai frumoase femei din România. More | Mai mult »

La tara în Oltenia

Viata ecologica, un vis oltenesc... More | Mai mult »

Oltenii & restu lumii

Ca in fiecare an, festivalul - Oltenii &...Restu Lumii - a debutat cu vestita Vama olteneasca, la Podul de peste Olt, unde cei care au tranzitat orasul au fost intampinati cu fanfara, dansuri, pastrama, mamaliga, vin si praz. More | Mai mult »

Olteni în Franta

Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame... More | Mai mult »

Slatina, orașul de aluminiu

Slatina s-a impus din cele mai vechi timpuri ca un important centru comercial și meșteșugăresc. More | Mai mult »

 

Vizită regală, paradă militară şi fasole cu ciolan de Ziua Naţională la Slatina

Slătinenii sunt aşteptaţi astăzi în oraş, să sărbătorească 97 de ani de la Marea Unire. Evenimentele organizate la Slatina de Ziua Naţională încep în jurul orei 9,30, cu ceremonialul militar care se va desfăşura la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe bulevardul cu acelaşi nume.

Se va intona imnul naţional, va fi şi o paradă militară, se va juca Hora Unirii, iar momentele solemne vor fi urmate, începând cu 11,00, de un spectacol folcloric pe Esplanadă, fiind invitate peste 50 de ansambluri folclorice. Nu lipsesc nici porţiile de fasole cu cârnaţi, peste 2000 pregătite de Primăria Slatina, care se vor servi pe Esplanadă.
646x404

Un eveniment special este programat la ora 13,00, când în Gara Slatina va ajunge trenul regal. La 13,10, Alteţele Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor fi întâmpinate de oficialităţile oraşului, la eveniment fiind aşteptată participarea unui numeros public. Oprirea face parte din programul prin care, în acest an,Casa Regală îşi propune să refacă simbolic drumul domnitorului Carol I de la intrarea în România, până la Bucureşti.

Citeste mai mult: adev.ro/nyo349

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: